Omfangsdræn i København ved autoriseret kloakmester

Oplever du vand eller fugt i din kælder, kan det være en god idé at overveje et omgangsdræn i København. På sigt kan det vise sig at være en rigtig god investering med et omfangsdræn fra kælderen og videre rundt om huset.

Bedre indeklima

Giv dit hus et bedre liv ved hjælp dræning

Materialer

Miljøvenlige materialer godkendt i EU som er rottesikre

Rådgivning

Alle opgaver er unikke og kræver derfor stor opmærksomhed

skal vi aftale et møde?

vi ser frem til at høre fra dig. Kontakt os i dag!

omfangsdræn

Omfangsdræn i københavn

Et omfangsdræn er et rørsystem der etableres omkring husets ydre facade. Omfangsdrænet har til formål at lede vand væk fra husets fundament, således at du undgår vand og frostskader, i husets fundament.

Undgå vand i kælderen – omfangsdræn København

Hvad godt gør et omfangsdræn i København egentlig? Jo, i storbyerne oplever vi flere og flere skybrud, som belaster kloaksystemerne. Dét faktum kan på sigt skade din kælder, da vandet ikke har andre stedet at blive ledt hen. Et omfangsdræn i København leder vandet væk fra din ejendom, så fugt ikke trænger igennem dit fundament. På sigt kan fugt i fundamentet nemlig give vand i kælderen og andre medfølgende skader.

Oplever du desuden problemer med kloakvand ved skybrud? Så bør du overveje etablering af et højvandslukke.
Læs mere om højvandslukke her.

Regler omkring omfangsdræn

Omfangsdrænet nedgraves så det næsten ligger parallelt med fundamentets bund hele vejen omkring huset.  Et omfangsdræn leder vandet væk fra huset via en sandfangsbrønd inden det ledes ud i kloakken via en pumpebrønd.

Ved etablering af omfangsdræn er det utrolig vigtigt at tage hensyn til gravedybde samt afstand til huset. Ligeledes udgraves der aldrig mere end én langside af huset af gangen. Dette er hensyn der skal tages af sikkerhed for huset og dets fundament og struktur.

Et omfangsdræn består at et rørsystem kaldet drænrør, dette rør er fuld af små slidser så vandet kan trænge igennem. Det er derfor vigtigt at placere drænrøret på en dug af geotekstil, på den måde slipper vi for skidt og snavs i røret. Efterfølgende  lægges der filtersand omkring og oven på røret og der afsluttes med endnu et lag geotekstil. Dette adskiller jord fra filtersandet og lader samtidig vandet trænge igennem.

Omfangsdrænet tilsluttes herefter en sandfangsbrønd, som skal sikre at der ikke kommer sand ind i pumpebrønden som etableres og tilsluttes sandfangsbrønden. Sidst men ikke mindst tilsluttes pumpebrønden til en faskine eller en kloak således at vandet kan blive ledt væk fra huset.

Mere om
omfangsdræn

pris

Hvad koster det at etablere et omfangsdræn?

Prisen på omfangsdræn ligger omkring 5.000 til 10.000 kr. pr. meter at etablere.

Prisen på omfangsdræn varierer meget, da det er en meget omstændig opgave. Der er mange faktorer der gør sig gældende. Hvor dybt og langt skal der graves, hvilken type jord ligger huset på og er det nødvendigt at etablere ekstra understøttelse af husets fundament.

Mere om
pris

Forventninger

Et omfangsdræn er ikke et billigt projekt at starte, men har du mistanke om fugtskader i fundamentet, kan udgiften for at udbedre sådanne fugtskader overstige den forholdsvis høje pris det koster at etablere et omfangsdræn.

Det er værd at huske, at din udgift vil betale dig ind løbende, besparingen ses oftest på varme og energi budgettet og ved eventuel udbedring af fugtskader, der over vinteren kan udvikle sig til frostskader.

Etablering af omfangsdræn kræver en erfaren kloakmester

Et omfangsdræn i København kræver en forundersøgelse af en autoriseret kloakmester. Ellers kan det få alvorlige konsekvenser for dit hus. M5 Anlæg  er medlem af Kloakmestrens Garantiordning, så du altid er sikret en lovlig og professionel udført installation.

Har du spørgsmål omkring installation af omfangsdræn i København? Hos M5 Anlæg har vi døgnbemanding ved telefonerne, så du kan altid ringe på 88 71 07 01 for at høre nærmere. Derudover kan vi også give et uforpligtende, når vi har fået lidt detaljer på din kælderdybde og din kloaks placering.

Derefter kan vi gå i videre dialog omkring din installation af omfangsdræn fra din kælder og rundt om dit hus.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Få et tilbud kvit og frit

Vi ser frem til at høre fra dig.

Kontakt os

Udfyld venligst felterne herunder