Beskæring af træer - få et bedre lysindfald i haven

Vil du gerne have et bedre lysindfald i haven, et træ med en smukkere krone, sikre dig mod nedfald af grene eller have et træ med mindre fylde, som ser pænere ud? Alt dette er nogle af de mange gode grunde til at få beskåret sine træer. Og inden for beskæring af træer findes der mange forskellige typer, som vi naturligvis kan hjælpe med.
blad

Lysindfald

Vi kan sørge for bedre lysindfald i have eller bolig ved en beskæring

blad

Sundhed

En faglig viden der sikre træernes og buskendes sundhed

blad

Flot resultat

Uanset om det er en reduktion, udtynding, kroneløft, eller anden beskæring så sørger vi for at flot resultat.

skal vi aftale et møde?

vi ser frem til at høre fra dig. Kontakt os i dag!

beskæring-af-træer
beskæring-æbletræ
gartner
Beskæring

Beskæring af frugttræer

Har du kun brug for en lettere udtynding og beskæring af frugttræer kan det foregå mellem sankthans og cirka frem til 1. november. I vinterhalvåret er det de store grene, som fjernes. Om vinteren kan vi nemlig skære hovedstammer ned til den ønskede højde. Har du et meget gammelt frugttræ, så tåler det en ret hård beskæring, hvorimod et ungt frugttræ skal beskæres nænsomt.

De fleste frugttræer kan beskæres fra januar til 1. november med enkelte undtagelser. Se tabellen her for at finde ud af hvornår dine frugttræer kan beskæres.

Beskæring af æbletræ

Hvis du har et stort gammelt æbletræ i haven, som ikke rigtig giver så mange æbler mere, så skal der for det meste de store midler til. Det vil ofte ikke være nok at beskære æbletræet lidt hist her, men i stedet skal der en sav til. Alle æbler kommer som udgangspunkt på de yderste og nye grene, og derfor vil du gerne have æbletræet ned i en højde på 2-3 meter.

Et gammelt æbletræ vil have mange grene og der skal derfor også beskæres mange større grene. En fejl vi ofte ser, at at æbletræet er blevet beskåret oppefra og ned. I stedet skal man beskære et æbletræ nedefra og op. Hvis du beskærer de små grene i toppen, vil æbletræet nemlig reagere med at skyde 3-4 nye grene afsted til næste år. Derfor vil du ende ud i at skulle beskære endnu mere næste år, hvis du bruger den taktik.

Vi har selvfølgelig prøvet det mange gange før, og ved lige præcis hvordan beskæring af æbletræ skal gøres, for at træet får de bedste vilkår for at blomstre op igen og give mange frugter til næste sæson.

Beskæring af blommetræer

Højsæsonen for beskæring af blommetræer  er i sommerperioden, mest optimalt er lige efter frugten plukkes eller umiddelbart efter høst. Hvis du har taget en beslutning om at dit blommetræ skal beskæres, er det vigtigt at der tages nogle forbehold og at der bliver vist respekt for træet. Gør du det, vil du nemlig bevare vækstmulighederne fremadrettet.

Måden man beskærer et blommetræ på, er ved at klippe de visne og rådne grene af og tynder træets krone, så de sunde grene får mere lys og luft omkring sig. Den bedste form at beskære et blommetræ efter er en paddehat eller parasol. Her er det vigtigt at sørge for, at toppen “rundes” og at eventuelle fejlskud fra tidligere beskæringer, bliver klippet væk.

Mindre grene på et blommetræ kan klares med en grensaks eller et ørnenæb, hvorimod større grene kan kræve en tur med saven – eller endda en motorsav. Virker det som en uoverskuelig opgave at beskære dit blommetræ, så kan vores erfarne anlægsgartnere klare opgaven for dig. Så slipper du selv for det bøvlede arbejde, og kan bruge tiden på andre og mere sjove ting.

Mere om
Beskæring

Beskæring

Beskæring af birketræ

Birketræ er nok et af de mest populære træer rundt omkring i Danmark, og findes i mange have og indkørsler hos danske husejere. Er du ejer af et birketræ der har vokset sig så stort, at det er til gene for dine omgivelser? Så kan det være en mulighed at få beskåret det.

Det bedste tidspunkt for beskæring af birketræ er om sommeren, da træet ellers vil miste for meget af sin plantesaft.

For at beskære et birketræ er det, på grund af dets højde, nødvendigt med en god, høj stige eller at benytte sig af klatring i træet for at nå de øverste grene. Derfor er det ikke nogen ufarlig eller let opgave, og sikkerheden bør have første prioritet. Desuden er der risiko for skade på omkringliggende huse, på grund af deres størrelser, og det bør kun gøres af personer, der ved, hvad de foretager sig.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal gøre det, har vi gjort det mange gange før og kan tilbyde vores hjælp.

beskæring-træ
beskæring-æbletræ
beskæring-birketræ

Mere om
Beskæring

Beskæring af buske

Når man beskærer en busk, er det typisk for at reducere størrelsen på busken eller for at skabe en busk der ser smukkere ud. Der vil vi som oftest reducere eller udtynde busken så den beholder en smuk form, men fortsat fremstår smukt.

Det kan også være med henblik på at skabe en kraftigere blomstring eller en mere kontrolleret blomstring.

Beskæring af sommerfuglebuske

En sommerfuglebusk er en af de busker der kræver en korrekt beskæring, så den fortsat kan tiltrække de vidunderlige sommerfugle – år efter år. Sørger du for at pleje din sommerfuglebusk rigtigt, vil du blive belønnet med ikke alene smukke blomster om sommeren, men også et smukt syn til både efterår og vinter.

Hvordan beskæres en sommerfuglebusk?

En sommerfuglebusk beskæres ved at man fjerner det syge og døde, hvor man derefter giver busken en passende form. Sørger du for en ordentlig beskæring får du bedre blomstring.

Sommerfuglebuske skal beskæres i foråret efter den sidste frost er væk. Det er normalt sidst i marts til først i april.

Beskæring af hæk

Har du en hæk der er blevet alt for bred eller høj, så er det tid til at få den beskåret. Nogle af de grunde der ligger for at få beskåret sin hæk er for at forbedre hækkens sundhed, sikre sig et bedre lysindfald i haven eller et bedre udsyn fra huset og haven.

En hæk kan beskæres nærmest året rundt, selvfølgelig med visse undtagelser. Når vi hjælper med beskæring af hæk, så er blomstringen et af de parametre der skal medregnes i den forbindelse. Hvis vi beskærer om sommeren, er planterne oftest i fuld livlighed og har fuld gang i både sin vækst og immunsystem. Derfor kan hækken genopbygges med det samme. Derimod kan man ved vinterbeskæring få flere hvilende knopper til at sætte skud.

Alt dette rådgiver vi selvfølgelig om, når vi skal hjælpe med at beskære en hæk. Vi beskærer naturligvis alle former for hække og tilbyder også regelmæssig hækkeklipning og vedligeholdelse af have og grønne områder samt træfældning.

Få et tilbud kvit og frit

Vi ser frem til at høre fra dig.

  • Reduktion
  • Udtynding
  • Kroneløft
  • Ekstra beskæring

Reduktion af trækronen

Ved en reduktion af trækronen beskærer vi for at reducere trækronen/ træet dette gøres hvis der ønskes et mindre træ, vi udfører selvfølgelig dette med henblik på at skabe et træ der fortsat har en flot krone, og fremgår ensformigt med en symmetrisk krone.

Udtynding

Ved en udtynding beskærer vi træet så det beholder sin form og størrelse, men det vil give et bedre lysindfald, dette er en god løsning hvis du ønsker mere lys i haven men fortsat ønsker træet i dets nuværende størrelse

Kroneløft

Vi udfører som oftest kroneløft hvis vi vil skabe et træ med en flot krone, der skærer vi de nederste grene af træet, dermed skaber vi et træ og en krone der virker mindre tungt.

Tag kontakt – beskæring af træer, buske og hække

Er du på udkig efter en professionel anlægsgartner til at hjælpe dig med beskæring af træer, buske eller hække? Du er altid velkommen til at ringe til M5 Anlæg på telefon 27 13 25 90 eller sende os en forespørgsel via vores kontaktformular.

Vi står klar til at høre hvilke behov du har for beskæring i København og omegn, og vi giver altid gerne et uforpligtende tilbud, før vi går i videre dialog.

M5 Anlæg – Anlægsgartner Nordsjælland & København.

Vi kan hjælpe dig igang nemt og sikkert
Lad os tage et kig på dit næste projekt?

Kontakt os

Udfyld venligst felterne herunder